Ana içeriğe atla

JOSE MOURİNHO kimdir hayatı biyografisi

Kulübün sadece para işlerine karışır. Büyük başarılar büyük paralarla gelmez." açıklamasını yaptı. Chelsea'daki ilk yılında 4.2 milyon sterlin, ikinci yılında 5.2 milyon sterlin kazanıyordu. Bu bir teknik direktöre verilen en yüksek paraydı. Bir basın toplantısında bu konunun sorulması üzerine "Lütfen aldığım para ile ilgili sorular sormayın. Ben Avrupa şampiyonuyum ve dünyanın en iyi teknik direktörüyüm, özel birisiyim." açıklamalarını yapıyordu. 2005 yılında Chelsea'yı 95 puanla Premier Lig rekoru kırarak şampiyon yaptı. Bir sonraki sezon da şampiyonluğu kimseye kaptırmadı. Ancak Premier Lig tarihinin en pahalı transferi olarak Chelsea'ya gelen Shevchenko 14 maçta 4 gol atınca Mourinho onu yedek oturtmaya başladı. Abramoviç ise onun oynatılmasını istiyordu. Bu olay ikilinin arasını açtı ve Abramoviç İsrailli teknik adam Avraham Grant'ı Mourinho'nun üstüne Futbol direktörü olarak getirdi. Bir süre sonra Mourinho 3 yılda 6 kupa kazandırdığı Chelsea'dan ayrılmak zorunda kaldı.
mourinho inter şampiyonlar ligi
2008'de İnter'in başına geçti. 2009'da İnter'le ilk Serie A şampiyonluğunu yaşayan Mourinho; bir sezon sonra hem Serie A'yı, hem İtalya Kupası'nı, hem de Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. İnter'e tarihindeki ilk Şampiyonlar Ligi'ni kazandıran Mourinho için artık Real Madrid ismi gündeme geliyordu. Bu dönemde İspanyol Marca gazetesinin Real Madrid taraftarları arasında yaptığı bir ankete göre, Real Madrid taraftarlarının %78'i takımın başında Jose Mourinho'yu görmek istemiyordu.
mourinho real madrid sign
Ancak son yıllarda İspanya'da hüküm süren Barcelona hegemonyasını bir şekilde sonlandırmak isteyen Galacticos için dünyanın en iyi teknik direktörü olan Jose Mourinho'yu takımın başına geçirmekten başka çare yoktu.

31 Mayıs 2010 tarihinde Real Madrid Jose Mourinho ile 4 yıllık sözleşme imzalarken, İnter'e sözleşme fesih bedeli olarak 8 milyon euro, Mourinho'ya ise yıllık 10 milyon euro ödemeyi kabul ediyordu. Mourinho Real Madrid'e katılma nedenini, ''kulübün tarihi, takımın son yıllarda yaşadığı hayal kırıklıkları ve şampiyonluk ümitleri'' olarak açıklıyor, ilk yılında Mesut Özil, Sami Khedira, Ricardo Carvalho, Angel Di Maria gibi önemli transferler yaparak İspanya Kupasını(Copa del Rey) kazanmasına rağmen, İspanya Ligini Barcelona'nın ardından 2. olarak bitiriyordu.
Real Madrid'deki ikinci yılında La liga'yı sampiyon olarak bitiren Mourinho'nun takımı, ayrıca Barcelona'yı yenerek İspanya Super Kupasını da kazandı.
Sezon sonunda Real Madrid'in sözleşmesini 2016 yılına kadar uzatmasına rağmen, bir sonraki yıl Mourinho için işler iyi gitmedi. Başta Real Madrid'in dünyaca ünlü kalecisi Iker Casillas olmak üzere futbolcularla ve taraftarlarla problemler yaşayan tecrübeli teknik adam, 20 Mayıs 2013 tarihinde görevinden istifa etti.
Real Madrid'deki 2 yıllık kariyerinin ardından tekrar Chelsea ile anlaşan Mourinho, 3 Haziran 2013 tarihinde 40 milyon sterlin karşılığında 4 yıllık sözleşmeye imza attı.Chelsea'da önceki döneminin ilk basın toplantısında kendisini "özel biri" olarak tanımladığının hatırlatılması üzerine bu kez kendini "mutlu biri" olarak tanımlayan Jose, Chelsea'daki ilk döneminde 3 yılda 5 kupa kazandığını, yeni dönemde daha fazlasını yapabileceğine inandığını söyledi. Başarılı teknik adam Chelsea'daki yeni döneminde de tüm dünya futbol camiası ve sevenlerinin yakın takibinde olacak.
 
                                      VE SON OLARAK DA JOSE MOURİNHO YU CHELSEA KOVMUŞTUR....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Muslera,Fernando muslera,Muslera Hayatı Biyografisi

Fernando Muslera kimdir , Futbolcu, Kaleci Fernando Muslera , 16 Haziran 1986 tarihinde Arjantin , Buenos Aires ‘de doğmuştur. Tam adı Nestor Fernando Muslera Micol’dur. Uruguay ‘lıdır. Uruguay milli takımının da kaleciliğini yapmaktadır. 2004 yılına kadar Uruguay’ın Montevideo Wanderers takımının altyapısında kaleci olarak yetişti. 2004 yılında A takımında oynamaya başladı. 2006 yılında kiralık olarak Uruguay’ın Nacional takımına gitti. 2007 yılında ise birçok Avrupa kulüplerinin dikkatini çekince İtalya ‘nın Lazio takımıyla 3 milyon Euro karşılığı anlaştı. Fernando Muslera, IFFHS tarafından 2010 yılının dünyada en iyi 7. kalecisi olarak gösterildi. 2011-12 sezonu öncesi 6.750.000 Euro bonservis bedeli ile Galatasaray ‘a transfer oldu. Muslera Galatasaray forması ile ilk maçına Olympiakos karşısında çıkmış, fakat 1. dakikada gelen gole engel olamayınca takımı, hazırlık maçından 1-0 mağlup ayrılmıştır. Muslera, Galatasaray’daki ilk penaltı kurtarışını ise Süper Lig’in 2011-

Neymar Hayatı

Neymar Hayatı ve Ayrıntılı Biyografisi Şimdi de Neymar ile ilgili hazırladığımız detaylı biyografiyi paylaşalım; Neymar , 5 Şubat 1992 tarihinde Brezilya , Mogi das Cruzes’da doğmuştur. Tantos Júnior’dur. Annesinin adı Nadine Santos, babasının adı Neymar da Silva Sr’dır. 1999 yılında Portuguesa Santista takımının alt yapısında futbola başladı. 2003 yılında Santos alt yapısında futbola devam etti. Neymar 2009 sezonunda profesyonel oldu ve görev yapmaya başladı. İlk sezonunda Serie A'da 33 maçta sahaya çıktı ve 10 gol, 7 asist yaparak profesyonel kariyerinin henüz ilk sezonunda Campeonato Paulista olarak bilinen Serie A'da Yılın Genç Futbolcusu ödülüne layık görüldü. 2010 sezonunda oynadığı 36 maçta 19 gol atıp, 10 golün de pasını vererek dünyada adından söz ettirmeye başladı. Henüz ikinci sezonundaki performansıyla Real Madrid, Inter, Chelsea gibi takımların transfer listesine girmeyi başardı. 2011 sezonunda çıktığı 31 maçta 23 gol atıp 11 golün de pasını verdi.

Hadise,hadise kimdir,hadise albümleri

Hadise Fiziksel Özellikleri Kilosu : 62 Metre Olarak Boyu : 1.69 m Santimetre Olarak : 169 cm Göz Rengi : Kahverengi Doğal Saç Rengi : Koyu Kahverengi Hadise Kişisel Detaylar Doğum Tarihi ve Yaşı : 22 Ekim 1985 (29 yaşında) Doğum Yeri (Nereli): : Anvers / Belçika Güneş Burcu : Terazi Hadise Sevgilisi : Hakan Baş Mesleği : Şarkıcı Kısaca Hayatı (Biyografi) : Tam adıyla Hadise Açıkgöz, 1985 tarihinde Belçika’da doğdu. Çocukluk yılları Belçika’da geçen Hadise, küçük yaşta müziğe ilgi duymaya başladı. Ailesininde desteğiyle 2003 yılında Belçika’da popstar yarışmasına katıldı. Yarışmada iyi bir derece elde edemedi, ancak yarışma sayesinde tanınmaya başladı. İlk albümünü 2003 yılında ”Sweat” adıyla piyasaya çıkardı. 2008 yılında ünlü şarkıcı Serdar Ortaç ile beraber düet yaptı. 2009 yılında ”Düm Tek Tek” parçasıyla Eurovision’da Türkiye’yi temsil etti ve yarışmayı dördüncü sırada tamamladı. Acun Medya’nın yapımını üstlendiği ”O Ses Türkiye” yarışmasını